Повечето компании планират постепенно връщане на служителите си по работните места,

...
Повечето компании планират постепенно връщане на служителите си по работните места,
Коментари Харесай

20% от компаниите по света готови да отворят офисите си след отмяната на ограниченията

Повечето компании възнамеряват последователно връщане на служителите си по работните места, а единствено 20 на сто възнамеряват да отворят незабавно офисите си след отменянето на рестриктивните мерки, свързани с коронавируса. 42% от фирмите ще отворят офисите си едвам откакто бъдат изпълнени изискваните вътрешни правила, осведоми ТАСС, като се базира на данни на консултантската компания Си Би Ар И (CBRE). 

Според проучването 72% от фирмите възнамеряват поетапно отваряне на офисите като всяка седмица или месец на работното място ще се връщат избран брой служащи или избрана група чиновници. Освен това 52% възнамеряват да дават на чиновниците си опция да работят от вкъщи в близко бъдеще.

Около половината от 203 компании, интервюирани от CBRE по целия свят, внедряват безконтактни технологии за попречване на разпространяването на ковид. Повечето от присъединилите се в допитването показват, че следват рекомендациите за обществена отдалеченост. Освен това, огромна част от компаниите дават на сътрудниците си маски, въпреки че под една трета ще изискват непрекъснато носене на маските в обектите на компанията, в случай че не е предписано от локалните органи на властта. 

Сред най-разпространените ограничения, които взимат фирмите, са слагане на осведомителни материали (82%), разработка на правила и рекомендации (78%), контури на пода за съблюдаване на обществена отдалеченост (74%), смяна на разположението на мебелите (61%). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР